non actief


Net nu je denkt alles wel te hebben gehad; niet-geheel celibataire bisschoppen, plannen voor een tunnelcomplex onder Antwerpen waar de Vietcong jaloers op zou geweest zijn en, godbetert, een regering van langlopende zaken. Net op dat moment komt hij op de proppen, Wim Vermeylen, de politieman mét een gevoel voor humor.

Inderdaad Wim Vermeylen is van beroep, zoals dat zo mooi heet, politieambtenaar. Niet meteen een job die door de gemiddelde medemens spontaan wordt geassocieerd met onbedaarlijke lachsalvo’s. Doch met Wim wordt het anders. Hij moest en zou bewijzen dat de onmogelijk geachte combinatie, politieman-humor, wel degelijk denkbaar is. De daad bij het woord voegend, sprong hij het voorbije voorjaar op het podium van de ‘Comedy curieus-cup’. Wim kreeg er niet alleen een kick van, hij won er meteen de publieksprijs. Dit alles smaakte duidelijk naar meer. Vanaf heden lacht u dus niet enkel meer mét de politie, maar ook dóór de politie.

Wims toekomstige toeschouwers moeten alvast niet vrezen dat hij ten onder zal gaan aan plankenkoorts. Als stichter en voorzitter van Theater Cartouche, de gezelligste theaterzaal van Edegem en omstreken, verdiende hij ruimschoots zijn sporen in de wereld van het toneel. Het podium is gewoonweg zijn tweede thuis.

Sinds vorig seizoen bieden Wim en zijn team vrijwilligers van Theater Cartouche dit podium ook aan aan bekende en minder bekende comedians. Elke laatste zondag van de maand is er namelijk Comedy@Cartouche. Onder leiding van begenadigd ceremoniemeester Steven Goegebeur dingen beginners, opkomend talent en gevestigde comedy waarden dan om de gulste bulderlach van het Edegemse publiek. Een hele avond lachen op maandelijkse basis schijnt een uitstekend medicijn te zijn tegen zowat alles, het gezellige glas in het bijhorende theatercafé is een prettig neveneffect.

Publiekswinnaar Comedy Curieus Cup 2010
Winnaar Bierleeuw Comedy Cup 2011


Als het filmpje niet zichtbaar zou zijn, klik dan hier voor de link naar het filmpje.

Fellow comedians klik hier